Martinidiensten

Elke zondag om 11.30 uur is er in de Martinikerk in Groningen een viering van het GSp Studentenplatform voor Levensbeschouwing. Het zijn oecumenische vieringen; dat betekent dat iedereen welkom is en dat er inspiratie uit verschillende religieuze tradities wordt geput. Er gaan verschillende predikanten in de kerk voor: naast protestantse voorgangers zijn er ook een remonstrantse, doopsgezinde en een anglicaanse voorganger. De diensten worden voorbereid samen met een gewone kerkganger. Elke kerkdienst is er een koor die de zang in de kerk begeleidt, samen met een organist of pianist. Een vaste liturgie speelt een belangrijke rol tijdens de viering. Zo delen we elke zondag brood en wijn in een kring door de kerk. Na afloop van de dienst is er koffie en thee en is er gelegenheid om na te praten.

Onze missie is:

“Reiziger, welkom in dit huis,
bewonder de schoonheid van deze kerk,
adem in het verleden van dit huis,
je eigen nieuw begin…”

We organiseren oecumenische vieringen in de ruimte van de oude en sfeervolle Martinikerk in het centrum van Groningen, voor ieder die op zoek is naar een moment van rust, bezinning en inspiratie. Het zijn thematische en muzikale vieringen waarin verhalen uit de geloofstraditie klinken, op een wijze die ruimte en perspectief biedt aan mensen van nu.

DSC_0034

Foto: Kiek van Siek

Kinderen zijn ook welkom in de kerk. Voor de kleinsten is er oppas en voor de iets oudere kinderen is er kindernevendienst. Daar krijgen ze een eigen verhaal te horen en kunnen ze tekenen en knutselen.

DSC05980