Jozef in Egypte

Na een aantal weken ons in de verhalen over aartsvader Jakob te hebben verdiept, volgen we nu de figuur van Jozef, Jakobs lievelingszoon. Jozef is door zijn jaloerse broers als slaaf verkocht aan een karavaan die op weg was naar Egypte, maar zijn lot lijkt ten goede te keren als hij in dienst komt bij Potifar, het hoofd van de koninklijke garde van de Egyptische farao. En net als alles koek-en-ei lijkt te zijn met Jozef, vindt er in Huize Potifar een incident plaats waardoor Jozef in de cel belandt. Maar ook deze situatie biedt hem weer nieuwe kansen. We lezen er alles over in Genesis 39.

In de Martinidienst van zondag 23 oktober om 11:30 uur zal Evert Jan Veldman voorgaan. Muziek en zang van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Henk de Vries. Welkom!