27 september: Themadienst WGD

De ochtenddienst van zondag 27 september is een jaarlijks terugkerende themadienst van de Werkgroep Diaconaat (WGD). Dit is de werkgroep die de doelen van de diaconale collecte selecteert en deze ook tijdens de viering toelicht. Het motto waar de door de WGD geselecteerde doelen dit jaar bij aansluiten is “IJken aan het licht”. Benieuwd hoe de WGD dit thema heeft ingevuld? Hieraan zal zondagochtend volop aandacht worden besteed. De evangelielezing is gekozen uit het boek Lucas, en passend daarbij zingen we een lied van Huub Oosterhuis getiteld “Een rijke ging in purper en kristal”. Tevens is er een plaats ingeruimd voor poëzie. Tenslotte zullen de collectedoelen voor het komende jaar door de WGD worden gepresenteerd.

Aan de viering werken mee: voorganger Lense Lijzen, het Koor van het GSp onder leiding van dirigent Ton Tromp en pianist Yohanes Siem, alsmede de WGD-leden Emilie Eekhout, Door Boven, Bauke Groeneveld en Martin de Bruijn. Mocht deze viering jou inspireren om je ook bij de WGD aan te sluiten, er is nog plek in deze werkgroep en jouw inzet zal enorm gewaardeerd worden!