Alles wacht op U vol hoop

“Alles wacht op U vol hoop” is de titel van het lied waarmee wij de adventsperiode 2015 in gang zetten. Advent (afgeleid van het latijnse Adventus Domini, “Komst van de Heer”) is de aanloopperiode naar het kerstfeest. Het is een tijd van verwachting en voorbereiding, van inkeer en bezinning over de toekomst van onze wereld. Wat en wie hebben wij te verwachten? Welk licht zal er over de duisternis van deze wereld schijnen? Hoe staan wij zelf in deze vragen: aarzelend, twijfelend, vol met voorbehoud of waakzaam en met overgave hopend en uitkijkend wat er komen zal?

De eerste van de vier adventszondagen vieren wij met voorganger Tiemo Meijlink, pianist Yohanes Siem en het Koor van het GSp onder leiding van Ton Tromp.

Advent is ook in praktisch opzicht een voorbereidingsperiode voor kerst. Zo kun je je nog steeds aanmelden als vrijwilliger voor de Kerstnachtdienst, als je dat nog niet gedaan had. En ben je voor een gezellige Kerst thuis nog op zoek naar origineel gedecoreerde kaarsen (echt handwerk van Martinidiensten-betrokkenen), kom dan zeker naar onze adventsverkoop, waarvan ook dit jaar de opbrengst weer aan het goede doel “De Open Hof” geschonken zal worden.