Palmzondag 2016

Wel eens gedacht aan een rondje in de kerk? Op Palmzondag 20 maart 2016Poster1 rondje in de kerk maken we een feestelijke optocht door de Martinikerk, en voorop lopen zoals elk jaar de kinderen die in de kindernevendienst prachtig versierde palmpasenstokken hebben gemaakt. Deze rondgang gaat vervolgens naadloos over in de kring waarin we staande brood en wijn met elkaar delen.

Op zondag Palmpasen mengt zich het Hosanna voor de bijzondere koning met het duister van de aanstaande kruisiging. De evangelielezing uit Lucas vertelt het verhaal van de intocht in Jeruzalem. De lezingen uit Psalm 40 en uit de Brief aan de Hebreeën geven elk een bijzonder perspectief op deze koning van de intocht.

Met voorganger Tiemo Meijlink, organist Johan Beeftink en dirigent Leo van Noppen die leiding geeft aan de Cantores Sancti Martini. Een ieder is van harte welkom in de Martinikerk Groningen om 11:30 uur.