4 september: Start van het nieuwe seizoen

Zondag 4 september gaat het nieuwe seizoen Martinidiensten weer van start, en je bent van harte welkom om dit met ons mee te vieren.

Het is goed dat we een vaste dag in de week hebben om even niets te moeten doen, niet te werken, niet te studeren, et cetera. In de Joodse traditie gold de sabbat als vaste rustdag, voor ons is de zondag “de dag waarop de arbeid rust“, zoals dichteres Ida Gerhardt schreef in haar gedicht Zondagmorgen. Maar betekent dat ook dat er op zo’n dag heel veel niet mag – en dat dat je belemmert om zinvolle dingen te doen op de zondag? Nou, geloof daar maar niets van, maar neem in plaats daarvan een voorbeeld aan Jezus, die onder andere in het evangelieverhaal dat we in deze dienst zullen lezen, een zieke vrouw geneest.

Voor de studenten in Groningen, of je nu nieuw in de stad bent of niet: vind je het ook van belang om op zondag even je studie- en andere activiteiten opzij te zetten, maar wil je je zondag toch ook zinvol besteden, dan ben je hartelijk welkom om kennis te maken met de Martinidiensten. Het begint om 11:30 uur in de Martinikerk, nabij de Grote Markt in Groningen.

Voorganger op 4 september is Matty Metzlar. Met medewerking van de Cantorij van het GSp onder leiding van Gerrit Jan Niemeijer en organist Eeuwe Zijlstra.