Afsluiting van Pasen – begin van een nieuwe serie

Pasen is alweer voorbij, zou je misschien denken, maar niets is minder waar. Welbeschouwd is het nog de hele week Pasen, en op zondag 8 april sluiten we het Paasfeest pas echt af. Deze zondag heet daarom ook wel “Beloken Pasen“; het oud-nederlandse woord beluiken betekent besluiten. Een andere naam voor deze zondag is “Quasimodo Geniti“, dat wil zeggen “als nieuwgeboren kinderen”, verwijzend naar de in de paasnacht gedoopten die een week lang in blinkend wit gekleed waren en op deze zondag na Pasen hun witte kleding afleggen.

De ongelovige Thomas, van de Franse schilder Michel Ciry

Op deze zondag 8 april starten we een nieuwe serie vieringen tot aan Pinksteren, getiteld: De weg van het kruis, een weg naar het licht. Naast de lezing uit het evangelie naar Johannes, over de verschijning van de Opgestane Heer aan de discipel Thomas, leggen we een fragment uit een interview met schrijver en publicist Stephan Sanders die de afgelopen jaren is gaan ‘proefgeloven’.

Welkom in deze viering met voorganger Tiemo Meijlink en organist Eeuwe Zijlstra. Aanvang zoals gebruikelijk om 11:30 uur.

Download hier alvast de liturgie.