Verzet begint niet met grote woorden

In de serie “De weg van het kruis – een weg naar het licht” schenken we op zondag 6 mei aandacht aan Remco Campert. We lezen het fragment “Verzet begint niet met grote woorden” uit een groter gedicht van zijn hand, getiteld “Iemand stelt de vraag“.

In de hierbij passende evangelielezing (Johannes 15:9-17) spreekt Jezus zijn leerlingen aan als vrienden, om te benadrukken dat zij geen slaven meer zijn maar werkelijk vrienden.

Twee koren werken er maar liefst mee aan deze dienst. Naast de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen hebben we deze zondag een grote groep gasten in ons midden van de King’s University Choirs uit Edmonton (Canada), onder leiding van Melanie Turgeon, met begeleiding van Joachim Segger op orgel en piano en Charles Stolte op sopraansaxofoon.

Voorganger is Tiemo Meijlink, en Henk de Vries bespeelt het orgel. Welkom om 11:30 uur in de Martinikerk!

Download hier alvast de liturgie.