20 oktober in de Peper: Saul’s gedachten over David

Εὐάγριος ὁ Ποντικός

In de viering van zondag 20 oktober staan we stil bij het verhaal waarin Saul overmand wordt door negatieve gedachten op het moment dat David mogelijk machtiger wordt dan hijzelf. Deze negatieve gedachtenvorming wordt destructief voor Saul en dus ook voor de manier waarop hij met David omgaat. Dit menselijke verhaal roept de vraag op hoe wij met onze eigen gedachten omgaan. We gaan onder andere te rade bij de woestijnvader Evagrius van Pontus die ons mogelijk leert hoe we dit als mens kunnen hanteren.

We zijn zondag 20 oktober te gast bij de gemeenschap van de Pepergasthuiskerk in een gezamenlijke viering van Peper en Martinidiensten. Voorganger in deze viering is Jasja Nottelman. Aanvang om 10:30 uur. Er is dus geen dienst in de Martinikerk om 11:30 uur!

► En voor wie er niet fysiek bij kan zijn: de viering wordt zondagochtend vanaf 10:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Pepergasthuiskerk, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Een bekende Bijbelse scène: David spaart het leven van Saul, die in een grot heeft liggen slapen. David heeft slechts een stukje van Saul’s mantel afgesneden maar het had heel anders kunnen aflopen…