Geloven is een werkwoord

Al enige tijd is het te lezen in de inleidende tekst van ons wekelijkse liturgieboekje, en ook in de inleidende tekst op deze website, dat we bij de vormgeving van de Martinidiensten ‘geloven’ zien als een werkwoord. Dat is ook precies hoe het in de Brief van Jacobus onder woorden wordt gebracht: “Wat voor zin heeft het als iemand zegt te geloven maar hij handelt er niet naar? … Laat mij maar eens zien dat je kunt geloven zonder daden; ik zal door mijn daden tonen dat ik geloof”.

Genezing van een bezetene (schilderij van James Tissot, 1836-1902)

“Alles is mogelijk voor wie gelooft” zegt Jezus tegen de vader van een jongen die bezeten is door een kwade geest. Door de kracht van het geloof is Jezus in staat om werkelijk een medemens vooruit te helpen, in dit geval de jongen te bevrijden van de geest die hem al tijden ernstig in bedwang hield. Dit genezingsverhaal uit het Evangelie van Marcus komt aan de orde in de Martinidienst van komende zondag 15 september.

Van harte welkom in deze viering op zondagochtend om 11:30 uur. Voorganger is Heleen Maat, een gelegenheidscantorij bestaande uit Stineke Haas, Bert Ballast, Maarten van Damme en Fred Blaauw ondersteunt de gemeentezang. In de liturgie staat Henk de Vries als organist vermeld; hij is echter verhinderd maar heeft gezorgd voor vervanging in de persoon van Elena Fabris.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

De bestemming van de diaconale collecte is deze week de Friese Rijders voor Oekraïne, de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Martinidiensten. Om aan de uitgangscollecte bij te dragen kun je de QR-code gebruiken, die je vindt in de liturgie op pagina 17. Er is helaas op dit moment nog geen QR-code beschikbaar voor de diaconale collecte, wel komt er zondag één geprint op tafel in de kerk te liggen. Daarnaast kun je altijd contant doneren of een bedrag overmaken op ons rekeningnummer (zie liturgie) onder vermelding van het collectedoel.