Bramen plukken

Earth's crammed with heaven and every common bush afire with God. But only those who see take off their shoes, while the rest sit round it and pluck blackberries.

Bovenstaand gedicht van Elizabeth Barrett Browning, in de Nederlandse vertaling getiteld “Brandend braambos”, lezen we in de dienst van 25 oktober. Hiermee starten we onze serie over Keltische heiligen. Welk verband kunnen we leggen tussen deze tekst, een brieffragment van de apostel Paulus aan de Kolossenzen, en de heiligen uit het Keltisch christendom die in deze serie centraal zullen staan? Dat zal voorganger Evert Jan Veldman gaandeweg voor ons ontsluieren. Muziek tijdens deze viering is van organist Eeuwe Zijlstra en de Cantorij van het GSp onder de bezielende leiding van Gerrit Jan Niemeijer.

Komt allen. Martinikerk Groningen, zondag 25 oktober 2015: 11:30 uur.