Keltische spiritualiteit: Saint Brigid

St BrigidDe inspiratiebron voor de viering van zondag 15 november is Saint Brigid. Een Ierse heilige over wie vooral legendarische verhalen bekend zijn. Zo staat zij onder meer bekend als genezeres.

We leggen de link met een genezingsverhaal uit het evangelie van Matteüs. Een moeder smeekt Jezus om genezing voor haar dochter. Dat deze moeder en dochter afkomstig zijn uit een heidens volk (de Kanaänieten), roept in eerste instantie een zeker spanningsveld op. De Kanaänieten staan bekend om hun verering van natuurgoden, en dat staat haaks op Jezus’ eigen overtuiging. Toch laat hij zijn hart spreken en trekt zich het lot van de zieke dochter aan.

Tiemo Meijlink gaat voor in deze dienst. Muziek van organist Eeuwe Zijlstra en de Cantorij van het GSp onder leiding van Gerrit Jan Niemeijer. Aanvang 11:30 uur, Martinikerk Groningen.