Doopdienst en Elias deel 4

In het vierde deel van onze serie over de profeet Elia horen we op zondag 31 januari over de roeping van de profeet Elisa als opvolger van Elia. Elia werpt zijn profetenmantel over Elisa heen als een uitnodigend gebaar, en Elisa gaat welwillend op deze uitnodiging in. We horen ook hoe componist Felix Mendelssohn Bartholdy dit verhaalfragment heeft vertolkt in zijn oratorium Elias.

De dienst belooft extra feestelijk te worden omdat we de doop vieren van Maarten Commandeur, zoon van Jeroen en Jacobine en broertje van Veerle. Muziek is er verder van Petrie van der Wel op de vleugel, Eeuwe Zijlstra op het magnifieke Martiniorgel en de Cantorij van het GSp wordt geleid door dirigent Gerrit Jan Niemeijer. Voorganger is Matty Metzlar. Een ieder is van harte welkom om 11:30 uur in de Martinikerk in Groningen.

’s Middags om 17:00 uur is er in de Martinikerk nog een gregoriaanse vesper met de Schola Gregoriaans onder leiding van Ton Tromp en met voorganger Ben van der Maas. Ben was tot 2005 ook één van de studentenpastores verbonden aan het GSp. Meer info: Schoonheid met een Ziel.