Een emotioneel afscheid van Elia

In de laatste viering van onze serie over de profeet Elia staat op zondag 7 februari het verhaal uit 2 Koningen 2 centraal, waarin we afscheid moeten nemen van Elia. Er komt een einde aan zijn optreden als profeet, en tot op het laatste moment blijft hij samen optrekken met zijn opvolger Elisa. Uiteindelijk is Elia’s tenhemelopneming een stormachtig tafereel.

Mendelssohn geschilderd door Eduard Magnus (1846)

Mendelssohn geschilderd door Eduard Magnus (1846)

Naast een gedeelte uit het oratorium Elias, dat we vanaf CD zullen beluisteren, worden er nog enkele andere stukken van componist Felix Mendelssohn Bartholdy live uitgevoerd: “Verleih uns Frieden gnädiglich” (zang en piano) en gedeelten uit Sonate 1 en Sonate 6 (orgel). Zowel het orgel als de piano worden bespeeld door Johan Beeftink. Leo van Noppen geeft leiding aan de Cantores Sancti Martini. Voorganger is Evert Jan Veldman.

 

 

Na deze laatste viering van deze serie gaan we de Veertigdagentijd in, dat is de voorbereidingstijd van Pasen. Wil je nog meedoen met de vastenviering en -maaltijd op woensdagavond 10 februari op het GSp-pand aan de Kraneweg, kijk dan op gspweb.nl.