Elias van Mendelssohn deel 3

Zondag 24 januari 2016 vieren we om 11:30 uur in de Martinikerk de derde dienst in de serie over het oratorium Elias van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847). We volgen Elia na zijn strijd met en het doden van de Baälprofeten. Beseft de profeet dat hij te ver is gegaan? Hij voelt zich in ieder geval niet meer veilig, trekt de woestijn in en gaat naar de Horeb. Misschien wel tegen zijn verwachting in ontmoet Elia daar God, die hem aanspreekt…

Met voorganger Lense Lijzen, dirigent Ton Tromp en het Koor van het GSp, en pianist Yohanes Siem.

poster elia 1We zijn benieuwd naar jullie ervaringen in deze dienstenserie. Spreekt het thema jullie aan en wat vind je van het luisteren naar CD-fragmenten van het oratorium Elias? Deel je ideeën met ons door na afloop van de dienst, onder het genot van koffie of thee, hierover in gesprek te gaan met Lense Lijzen, Ton Tromp en Yellie Alkema. Of mail naar Esther Rozema van de Werkgroep Martinidiensten (wgm@martinidiensten.nl). Je kunt ook een reactie achterlaten via Facebook. Doen!