Impressie zangmiddag 8 mei

Een zonovergoten zondagmiddag in het voorjaar: een mooie gelegenheid voor een fietstochtje, zou je zo zeggen. Wind in de haren, zon in de rug, de wereld ligt open! Voor 15 mensen die je meestal ’s zondags in de kerk tegenkomt, was de fietstocht niet zo ver op 8 mei. Doel was de Nieuwe Kerk, waar de (eerste?) zangmiddag werd gehouden onder auspiciën van de Stuurgroep Martinidiensten.

Bij aankomst stond een overdadige en gevarieerde lunch klaar, met belegde broodjes, druiven, tomaten, krentenbollen, suikerbrood, koffie en thee. Veel tijd om daar uitgebreid van te genieten was er niet, want er moest gezongen worden!

Een afwisselend repertoire kwam langs, voornamelijk uit de bundel Zangen van zoeken en zien, die afgelopen oktober werd gepresenteerd in de Martinikerk. De gekozen liederen blikken vooruit op Pinksteren en hebben allemaal op een of andere manier te maken met de Geest, die deze middag lekker waaide. Het bleek dat onbekende liederen vrijwel foutloos konden worden gezongen, zelfs als alleen maar de begintoon was aangegeven. Dat pleit niet alleen voor de zangers, maar ook voor degenen die verantwoordelijk zijn voor tekst en melodie. Op beide fronten is vakwerk geleverd, dat het verdient om geregeld te worden uitgevoerd. Mocht je daaraan willen meewerken, hetzij actief (zingend) of passief (luisterend): het repertoire komt terug in de ochtenddienst van 15 mei (Pinksteren) en in de Vesper van 22 mei, beide keren in de Martinikerk.

Ton Tromp
“cantor van dienst”

160508b Zangmiddag Nieuwe Kerk160508c Zangmiddag Nieuwe Kerk