Tijd als hoop

Václav Havel (1936-2011)

Václav Havel (1936-2011)

De derde en tevens laatste viering van onze serie Tijd en Eeuwigheid, op zondag 20 november 2016, heeft als motto meegekregen: Tijd als hoop. In zijn gedicht “De weg van de hoop” heeft de Tsjechische oud-president Václav Havel dit thema prachtig onder woorden gebracht:
De weg van de hoop (Václav Havel)

We leven vaak vanuit geplande tijd en een volle agenda die onze afspraken reguleert. Leven vanuit de hoop geeft een andere tijdsbeleving. Het is een levenshouding die ons verlangen voedt om gebaande wegen te verlaten en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Tijd als hoop schept ruimte voor nieuw licht en perspectief op het reeds bestaande.

Voorganger in de dienst van 20 november is Evert Jan Veldman. Met de Cantorij van het Groninger Studentenpastoraat onder leiding van Gerrit Jan Niemeijer en organist Eeuwe Zijlstra.