Pinksteren 2017

Zondag 4 juni vieren we Pinksteren: het feest van de uitstorting van de Heilige Geest. In wind en vuur komt God zelf over de mensen als krachtbron en bemoediging, als inspiratie voor het leven.

De aloude woorden waarmee het verlangen naar bezieling door de Heilige Geest worden omschreven, het latijnse “Veni Creator Spiritus”, oftewel “Kom Schepper Geest”, zullen ook in gezang weerklinken. Meerdere liederen werden geschreven en gecomponeerd met deze beginwoorden; we zingen er een paar, waaronder dat lied met het vrolijk en uitbundig klinkende refrein:

Met wind in de haren
en zon in de rug
ligt het land voor ons open.
Met Jou aan mijn zij,
met Jou op mijn pad,
geen kwaad zal ik duchten
want Jij bent nabij.

Voorganger in de Martinidienst van 11:30 uur is Tiemo Meijlink. Met medewerking van het Spectrumkoor onder leiding van Ton Tromp. Het Martiniorgel wordt bespeeld door Henk de Vries. Van harte welkom in deze viering.