Scharniermomenten

De derde viering in de serie Martinidiensten rond het thema “Beelden van de weg” gaat over Scharniermomenten, hindernissen en blokkades op de weg.

Ieder mens zoekt zijn of haar weg, en iedereen vindt ook hindernissen, aarzelingen en twijfels op die levensweg. Uit welke bron mogen we vertrouwen putten, zodat we het kunnen volhouden onze levensweg te gaan? Misschien worden we in de goede richting gewezen door wat de Bijbel ons te zeggen heeft. We lezen uit Exodus 17 over het volk Israël dat door de woestijn trekt en met hevige dorst te kampen heeft en over Mozes, die op Gods gezag water uit de rots laat stromen. De andere lezing is uit Openbaring 7, over de onafzienbare menigte die voor Gods troon en voor het Lam Gods verschijnt. En de belofte dat het Lam de mensen zal leiden naar de waterbronnen van het leven.

Van harte welkom in de Martinidienst van zondag 22 oktober om 11:30 uur. Voorganger is Tiemo Meijlink. Met zang en muziek van het Koor van het GSp onder leiding van Ton Tromp en pianist Jan de Roos.