Derde Adventszondag: Gaudete!

In de periode van Advent zien wij uit naar de komst van het Licht, de geboorte van het Christuskind in ons leven, in ons hart. Wij verlangen naar een visioen dat de duistere en tragische kanten van het leven verheldert en een ander perspectief laat zien. Theoloog en dichter Willem Barnard geeft woorden aan dat verlangen:

Zolang Gij nog onzichtbaar zijt,
een zon diep in de nacht,
roep ik uw nadering reeds uit,
omdat ik U verwacht.

Er branden drie kaarsen, het is de derde Adventszondag die de naam ‘Gaudete’ draagt: ‘Verheugt u!’, een oproep die Paulus doet in zijn brief aan de Filippenzen.

Die oproep ‘Wees blij!’ klinkt op deze zondag 17 december 2017 extra feestelijk, want in deze muzikale Martinidienst viert onze cantor Ton Tromp zijn veertigjarig jubileum als gediplomeerd koordirigent. Wij zijn blij en dankbaar dat we in de Martinikerk al jarenlang mogen genieten van zijn passie voor zang en koormuziek.

Naast het projectkoor onder de bezielende leiding van Ton Tromp werken aan deze viering mee organist Henk de Vries en een blazersensemble bestaande uit Jasper Hofstee, Erwin Landman, Niek Roggeveld en Joas Zuur. Voorganger in deze viering is Matty Metzlar. Aanvang van de viering is om 11:30 uur.