Het leven van Tijn

Wie in december 2016 de actie 3FM Serious Request – destijds vanuit het Glazen Huis in Breda – heeft gevolgd, kent ook het verhaal van de toen zes jaar oude Tijn Kolsteren en zijn nagellakactie. Tijn was terminaal ziek en is ruim een half jaar later overleden. Maar door die nagellakactie is hij in korte tijd wel een Bekende Nederlander geworden, en heeft hij ons een indrukwekkend beeld gegeven van wat werkelijk van waarde is in ons leven. In onze viering van zondag 22 april is hij ons hedendaagse inspirerende voorbeeld, gekozen bij het thema van de serie “De weg van het kruis, een weg naar het licht“. We lezen het verhaal over het leven van Tijn, zoals dat in juli 2017 is verschenen in Kerk in Stad.

Uit het Evangelie naar Johannes lezen we hierbij één van de klassieke “Ik ben”-woorden van Jezus: “Ik ben de Goede Herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen (…)“.

In deze dienst om 11:30 uur in de Martinikerk gaat Tiemo Meijlink voor. Zang en muziek van het Koor van het GSp onder leiding van Ton Tromp en begeleid door Jan de Roos op de piano.

Download hier alvast de liturgie.