Als een mosterdzaadje

Het thema van de Martinidienst van zondag 17 juni sluit aan bij de Bijbelgedeelten uit Ezechiël 17, 2 Korintiërs 5 en Marcus 4. De profeet Ezechiël vertolkt het woord van God, die in staat is om uit een klein takje een enorme cederboom te laten groeien en ook om een verdorde boom weer te laten bloeien.

Grauwe gors tussen mosterdbloemen (Bron: Dûrzan Cîrano, Wikipedia, CC BY-SA 3.0)

In het Evangelie naar Marcus wordt het Koninkrijk van God vergeleken met een zaadje van de mosterdplant. Het kleinste van alle zaden op aarde wanneer het gezaaid wordt, maar als het na het zaaien opschiet, wordt het het grootste van alle planten en krijgt het grote takken, zodat de vogels in zijn schaduw kunnen nestelen.

Voorganger in deze dienst is Tiemo Meijlink. Met koorzang van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen, en met orgelspel van Henk de Vries. Van harte welkom op zondagochtend om 11:30 uur in de Martinikerk.

Download hier alvast de liturgie.

Na afloop van de dienst willen we met elkaar lunchen om zo het zomerreces in te luiden. We doen dit één week eerder dan gebruikelijk: zondag 17 juni is het de voorlaatste dienst van dit seizoen, en de laatste zondag van juni vieren we een heel speciale dienst rondom het 30-jarig bestaan van INLIA. Voor de gezamenlijke lunch willen we je uitnodigen om zelf iets lekkers mee te nemen om van uit te delen (een salade, een hartige taart, verzin het maar!), en de stuurgroep zal zorgen voor het drinken.