Beeld van het goede leven

In de Martinidienst van zondag 16 september 2018 om 11:30 uur lezen we een passage uit het profetenboek Zacharia: een prachtig beeld van het goede leven, oude mensen leunend op hun stok en genietend van spelende kinderen op de pleinen van Jeruzalem.

We verbinden deze profetie met het Evangelieverhaal uit Marcus 8 over de ontmoeting van een blinde man met Jezus. Voor deze blinde man betekent het goede leven: aangeraakt worden door Jezus, en daarna kunnen zien, wat voor hem al jarenlang niet mogelijk was. Eerst ziet hij nog onscherp, hij ziet mensen alsof het bomen zijn die rondlopen, maar daarna wordt alles voor hem glashelder.

Een viering met Tiemo Meijlink als voorganger, Henk de Vries als organist en met koorzang van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Van harte welkom!

Download hier alvast de liturgie.