Vierdag met al de heiligen

De zondag na Allerzielen (2 november) is in de Martinikerk de Vierdag met alle Heiligen. In deze Martinidienst op 4 november gedenken we allen die ons in geloof en vertrouwen zijn voorgegaan. Het kan hierbij gaan om een familielid, vriend of bekende, van wie we recent afscheid hebben moeten nemen. Of iemand anders, die in ons persoonlijk leven van betekenis is geweest, en die we nu moeten missen. Er is voor iedere bezoeker de gelegenheid om een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis. Daarbij zullen de Zaligsprekingen weerklinken: woorden die Jezus tegenover de mensenmenigte heeft uitgesproken, zoals opgetekend in het Evangelie naar Mattheüs. “Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden.

Verder lezen we een gedeelte uit het Oudtestamentische boek Job en uit het Evangelie naar Marcus. In dit evangeliewoord stellen enkele Sadduceeën bij Jezus een lastige kwestie aan de orde rondom dood en opstanding uit de dood. Uit het antwoord dat Jezus geeft, komt naar voren dat God geen God van doden is maar een God van levenden.

Voorganger in deze dienst is Evert Jan Veldman. Met medewerking van het Koor van het GSp onder leiding van Ton Tromp. De vleugel wordt bespeeld door Jaap de Kok.

Download hier alvast de liturgie.

Op de zondagen 11, 18 en 25 november vervolgen wij onze serie “Zin in Groen” rond het thema duurzaamheid.