Kerstnacht in de Martinikerk

Het eeuwenoude verhaal van de geboorte van het kerstkind, in een eenvoudige stal in Bethlehem, brengt nog steeds ieder jaar in de kerstnacht vele mensen bij elkaar. Mensen die hopen, juist in de kerstnacht, ‘iets’ te vinden dat je van binnen raakt en goed doet, dat hoop en moed geeft. Een teken van Gods nabijheid. Zo is ook de Kerstnachtdienst, ieder jaar op kerstavond 24 december vanaf 23:00 uur in de Martinikerk in Groningen, een bijna niet meer weg te denken traditie geworden.

In het kerstevangelie klinkt de belofte van de engel aan de herders: “Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen”. Deze kerstboodschap houdt een verlangen in ons wakker naar vrede en goedheid onder de mensen.

In de Kerstnachtdienst van 2018 zal Matty Metzlar voorgaan. Koorzang is er van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Het orgel wordt bespeeld door Henk de Vries. Het orkest Harmonie ’67, onder leiding van Floris de Wever, werkt mee aan deze viering.

Vanaf 22:30 uur hopen we de deuren van de kerk te kunnen openen en u allen te verwelkomen. Voorafgaand aan en tijdens de dienst zingen we een aantal bekende en minder bekende kerstliederen. Hoogtepunten tijdens de viering zijn de lezing van het kerstevangelie, terwijl middenin de duisternis van de nacht het hoogkoor (en de hele kerk) in het volle licht komt te staan, en het gezamenlijk delen van het brood en de wijn, teken van onze verbondenheid met dit Christuskind.

Download hier alvast de liturgie.