Bijna Kerst…

Zondag 23 december 2018 is de vierde zondag van Advent. Het is dus al bijna Kerst. De oude Latijnse naam van deze vierde Adventszondag is ‘Rorate caeli’, dat betekent ‘Dauwt hemelen de Messias’. Deze naam geeft aan dat de Messias niet zomaar geboren wordt uit onze geschiedenis, uit onze wereldverhoudingen. Hij zal uit de hemel over ons komen, als een regen van genade en gerechtigheid.

In de Martinidienst van deze zondag staat de lezing uit Openbaring 14 centraal. Dit Bijbelgedeelte verhaalt over het visioen van Johannes over de aanbidding en verering van het Lam Gods. Heel bekend is het 15e-eeuwse veelluik in de Gentse Sint-Baafskathedraal, van de hand van de gebroeders Van Eyck, waarvan het middendeel hiernaast is afgebeeld. Maar ook in onze eigen tijd weet dit verhaal mensen te inspireren. In deze viering laat Sanne Pluimers, tot enkele jaren geleden zelf lid van de Werkgroep Martinidiensten, ons kennis maken met een door haarzelf vervaardigd kunstwerk naar aanleiding van deze Bijbellezing.

Voorganger in de viering van 23 december om 11:30 uur is Tiemo Meijlink. Met medewerking van het Koor van het GSp onder leiding van Ton Tromp. De vleugel wordt bespeeld door Nely-Jo Hölscher.

Download hier alvast de liturgie.