Je roeping volgen

Het thema van de Martinidienst van zondag 10 februari is “Je roeping volgen”. Na je schooltijd volg je vaak een opleiding, die niet alleen bij je past maar waar je ook een passie voor hebt. De een kan er volop zijn ei in kwijt en gaat het verder voor de wind, de ander moet juist alle zeilen bijzetten om haar of zijn doel te bereiken of zelfs van koers veranderen. Die andere koers kan ook komen tijdens je werkende leven. Opgedane ervaringen en andere inzichten kunnen daarbij een rol spelen.

Vertrekpunt in deze viering is de lezing van twee Bijbelse roepingsverhalen, eerst de roeping van de profeet Jesaja en vervolgens het verhaal van de vissers die door Jezus worden geroepen hem na te volgen.

Van harte welkom in de Martinikerk op zondag 10 februari 2019 om 11:30 uur. Voorganger in deze viering is Lense Lijzen. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Eeuwe Zijlstra.

► Download hier alvast de liturgie.

Na afloop van de dienst is er een eenvoudige lunch, waarna we met elkaar in gesprek gaan over de toekomstscenario’s voor de Martinidiensten. Moeten ook wij alle zeilen bijzetten, of is het nodig om het geheel over een andere boeg te gooien? Zie ook het eerdere bericht hierover.