Een opvolger voor Koning Saul

Van harte welkom in de Martinidienst van zondag 8 september om 11:30 uur.

De viering is opgebouwd rond het Bijbelverhaal over de profeet Samuël, die de goddelijke opdracht krijgt om een opvolger voor Koning Saul te zalven tot nieuwe koning. Het is dan al bekend dat één van de zonen van Isaï uit de plaats Bethlehem aangewezen is om Saul op te volgen. Van oud naar jong loopt Samuël het rijtje af. De jongste zoon, David, is aanvankelijk niet aanwezig bij deze gebeurtenissen. Hij is buiten op het veld en hoedt de schaapskudde. Maar laat hij nu net degene zijn, op wie God zijn oog heeft laten vallen om tot nieuwe koning voor Israël gezalfd te worden!

Voorganger in deze dienst is Evert Jan Veldman. Met medewerking van het Koor van het GSp onder leiding van Ton Tromp. De vleugel zal worden bespeeld door Jan de Roos.

► Download hier alvast de liturgie.