Poëzieviering: Spiegelingen

De laatste Martinidienst van dit kerkelijk jaar (volgende week begint immers Advent) is een heel bijzondere, namelijk een poëzieviering. Een viering midden in de herfst, over de ruimte tussen herkomst en toekomst. Met een lezing over een spiegel waarin je kijkt. En je weet niet wat je ziet. Met gedichten over dat ingetogen jaargetijde, bijna weemoedig misschien. De verstilling om je heen. Of in jezelf? Waar valt het licht?

Voorganger in deze dienst op zondag 22 november om 11:30 uur is Henk van der Spoel. Een bijzondere bijdrage aan de viering levert Gailé Austéja Šamborskyté die de cello bespeelt. Met verder koorzang van het Koor van het GSp onder leiding van Pieter Pilon en orgelspel van Henk de Vries.

Aanmeldprocedure: wil je de viering meemaken, meld je dan uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur aan via het registratieformulier. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

► Download hier alvast de liturgie.

Collecte: Ook als je de viering niet kunt bijwonen maar deze wellicht online volgt, is het toch mogelijk bij te dragen aan de collecte. Je kunt een bedrag overmaken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten“. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Agrarisch Natuurfonds Fryslân (Red de weidevogel)“. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.

► We hebben deze dienst live uitgezonden via het Youtube-kanaal van de Martinidiensten. Terugkijken kan via deze link. De dienst begint met de binnenkomst van de voorganger, de celliste en de overige medewerkers vanaf het tijdstip 7 min 19 sec vanaf het begin van de livestream. Ook is van deze dienst een geluidsopname (MP3) gemaakt; terugluisteren kan via Dropbox – volg deze link.