Een morgen als ooit de eerste

Zaterdag 21 mei gaan we vanaf 9:00 uur ’s ochtends met een aantal mensen aan de slag, niet in de Hof van Eden maar in Toentje in de Oosterparkwijk. (Meedoen? Kom gewoon langs!) Na gedane arbeid word je zondagochtend hopelijk uitgerust wakker, tevreden terugdenkend aan het werk van de vorige dag, terwijl de zon opkomt en de eerste vogels hun lied alweer laten horen. Misschien heb je zelf ook een ochtendlied in je hoofd: “Dit is een morgen als ooit de eerste, zingende vogels geven hem door. (…) Dank elke morgen Gods nieuwe schepping, dank opgetogen Gods nieuwe dag”. Op een melodie die heel erg doet denken aan Cat Stevens’ Morning has broken. Wat is er dan mooier dan dat we juist met dat lied de Martinidienst van zondag 22 mei om 11:30 uur beginnen? Een dienst waarin ook nog eens het scheppingsverhaal uit Genesis 1 aan de orde komt.

Voorganger in deze viering is Arlette Toornstra. Met organist Henk de Vries en voorzangers Ton Tromp en Joke Bulthuis. Welkom!

► Download hier alvast de liturgie.

► Wil je liever de dienst vanuit huis meemaken, volg dan de livestream zondag om 11:30 uur of bekijk de dienst op een later moment via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Het Groninger Landschap”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bij te dragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.

Na afloop lunchen we gezamenlijk en bespreken we met elkaar de voortgang van de Martinidiensten in de nabije toekomst.