Een rijke schat van wijsheid

Zondag 8 september 2024 om 11:30 uur beginnen we weer met een nieuw seizoen Martinidiensten. In deze eerste viering na de zomervakantie zal Tiemo Meijlink voorgaan, en is er zang en muziek verzorgd door de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Jan de Roos.

“Een rijke schat van wijsheid schonk God ons in zijn woord” zijn de beginregels van het lied dat na de overweging van Tiemo zal worden gezongen. Woorden van Goddelijke wijsheid lezen we onder meer uit het bijbelboek Deuteronomium, waarin nog maar eens, net als eerder in het boek Exodus, onder woorden wordt gebracht hoe Mozes op de berg Horeb de stenen platen met de Tien Geboden ontving. Geboden die voor het joodse volk (maar ook voor ons) belangrijke levenslessen inhouden, bijvoorbeeld het gebod om geen afgodsbeelden te vereren.

Ook in de woorden van Jezus uit het Evangelie van Marcus ligt een belangrijke levenswijsheid besloten. “Wie achter Mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en Mij volgen”. Ook de strenge terechtwijzing van Jezus aan zijn leerling Petrus kan, hoewel deze ons in eerste instantie zeer onvriendelijk in de oren klinkt, wellicht toch als een woord van wijsheid worden opgevat.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

De bestemming van de diaconale collecte is deze week Jantje Beton, de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Martinidiensten. Om aan de uitgangscollecte bij te dragen kun je de QR-code gebruiken, die je vindt in de liturgie op pagina 15. Er is helaas op dit moment nog geen QR-code beschikbaar voor de diaconale collecte, wellicht komt er zondag één geprint op tafel in de kerk te liggen, en zo niet, dan kun je altijd contant doneren of een bedrag overmaken op ons rekeningnummer (zie liturgie) onder vermelding van het collectedoel.