Uw koninkrijk kome, uw wil geschiede

Geef ons heden ons dagelijks brood

Het gebed dat Jezus ons leerde bidden, en waarvan de tekst in twee evangelieboeken (Mattheüs en Lucas) is vermeld, het bekende “Onze Vader”, dat is misschien wel één van de meest revolutionaire teksten die in de Bijbel te vinden zijn. In de Martinidienst van zondag 22 september staat dit gebed centraal, in woord en lied. We spreken met elkaar over wat bidden nu eigenlijk is, en waarom dit gebed zo revolutionair is. Zingend, biddend en luisterend verbinden we ons zo met mensen die, zoals ook verwoord in ons kyriëgebed, onder druk van de vijand gebukt gaan.

Deze Martinidienst vieren we gezamenlijk met de gemeenschap van de Pepergasthuiskerk. De viering vindt plaats in de Martinikerk op zondag 22 september 2024 vanaf 11:30 uur; er is deze zondag geen dienst in de Pepergasthuiskerk om 10:30 uur. Voorganger in deze viering is Jaap Goorhuis. Het orgel wordt bespeeld door Jan de Roos. Allen van harte welkom!

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

De bestemming van de diaconale collecte is deze week Sea Shepherd, de uitgangscollecte is voor de instandhouding van de Martinidiensten. Om hieraan bij te dragen kun je de QR-codes gebruiken, die je vindt in de liturgie op pagina 18.