Credo, geloven op scherp

In de Martinikerk in Groningen loopt momenteel de expositie “Credo, geloven op scherp”, met werken van Henk Pietersma. In de kooromgang van de kerk hangen 52 schilderijen, die op bijbelse thema’s en specifiek op de Nederlandse Geloofsbelijdenis zijn geïnspireerd.

De Martinidienst van zondag 28 april staat geheel in het teken van deze expositie. We laten ons leiden door de kunst van Henk Pietersma, en ook zijn enkele bijpassende, poëtische teksten van zijn hand geïntegreerd in de liturgie.

De Evangelielezing op deze eerste zondag na Pasen is het verhaal van de Emmaüsgangers. Twee mannen, op weg naar het dorp Emmaüs, praten nog vol verdriet na over de recente gebeurtenissen in Jeruzalem met hun leermeester Jezus. Over zijn dood aan het kruis en over het graf dat op de derde dag leeg werd aangetroffen. Tot zich nog iemand als reisgenoot voegt bij deze twee. Pas als deze metgezel bij de twee mannen thuis aan tafel het brood breekt en deelt, herkennen de twee hem als de opgestane Heer.

Voorganger in deze Martinidienst op 28 april om 11:30 uur is Evert Jan Veldman. Met medewerking van de Dutch Choral Singers onder leiding van Henk de Vries en organist Vincent Hensen-Oosterdijk.

► Download hier alvast de liturgie.

De tentoonstelling is nog tot en met vrijdag 3 mei te bezoeken.