Vrede zij met jullie

Op de tweede zondag na Pasen wordt het slot van het Evangelie van Lucas gelezen: de verschijning van Jezus aan de kring van leerlingen. Op het eerste gezicht is het helemaal niet duidelijk wie deze man is die aan deze eerste getuigen verschijnt. Pas wanneer er door Jezus vanuit de Schriften verteld wordt over de Messias, begint het hen te dagen.

Daarom lezen we in de Martinidienst, naast dit gedeelte uit Lucas, ook uit het profetenboek Jeremia en uit het laatste bijbelboek Openbaring. Wellicht brengt ons dit dichter bij het geheim van Pasen. En juist op de dag waarop wij vieren dat we al 74 jaar in vrede en vrijheid mogen leven, zal ook Bevrijdingsdag hierbij voor het voetlicht worden gebracht.

Voorganger in deze Martinidienst op zondag 5 mei 2019 is Tiemo Meijlink. Met zang en muziek van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Henk de Vries. Aanvang 11:30 uur in de Martinikerk te Groningen.

► Download hier alvast de liturgie.

Ter gelegenheid van Bevrijdingsdag is er om 17:00 uur in de Martinikerk een speciale vesper onder de titel Gedenken en bevrijding. Met medewerking van het Ensemble Consequens onder leiding van Han Warmelink. Voorganger: Marga Baas, organist: Stef Tuinstra. Meer info op www.schoonheidmeteenziel.nl.