Lam Gods en Goede Herder

In het boek Openbaring, in de visioenen van Johannes op het eiland Patmos, wordt Christus voorgesteld als het Lam Gods dat midden voor de troon van God verschijnt. Van dit Lam wordt gezegd dat het degene is van wie de mensen redding mogen verwachten.

Uit de Evangeliën kennen we het beeld van Jezus als de Goede Herder. Volgens het Evangelie van Johannes zegt Jezus hierover: “Mijn schapen luisteren naar mijn stem, ik ken ze en zij volgen mij”.

Deze beide beelden zijn tekenend voor de thematiek die aan de orde is in de Martinidienst van zondag 12 mei om 11:30 uur. Voorganger in deze viering is Rudolf Oosterdijk. Muzikaal worden we op deze Zondag Jubilate ondersteund door het trio, bestaande uit Lian van der Steeg, Jenny van der Steeg en Diddy van der Stouwe. Organist: Eeuwe Zijlstra.

► Download hier alvast de liturgie.