Vol verwachting klopt ons hart

Weer is er een jaar letterlijk en figuurlijk voorbij gevlógen. Weer staan we met het ingaan van de Adventsperiode aan het begin van een nieuw kerkelijk jaar. Deze tijd van Advent is – ieder jaar opnieuw – een tijd van hoop en verlangen. De donkere dagen voor Kerst waarin we verlangend uitzien naar het Licht en naar de komst van Christus in onze wereld, van wie we hopen dat hij de langverwachte vredestichter zal zijn. Dat er een tijd komt waarin de zwaarden tot ploegscharen omgesmeed zullen worden en de speren tot snoeimessen.

Dat verlangen vertoont vergelijkbare trekken met het gevoel dat die andere heilige in deze tijd van het jaar bij menigeen oproept: wat zal Sint Nicolaas ons dit jaar brengen? Ook iets wat we ieder jaar weer opnieuw beleven en waar de harten sneller van gaan kloppen. Maar daar houden de overeenkomsten wel zo’n beetje mee op.

Het is goed om ons te realiseren hoe bijzonder het is dat we, na ruim tweeduizend jaar, het verhaal van Jezus nog steeds blijven lezen en aan elkaar doorvertellen, ieder jaar opnieuw. Het verwarmt onze harten en roert onze zielen.

De Martinidienst van de eerste zondag van Advent, 1 december 2019 om 11:30 uur, vieren we met de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen, met organist Eeuwe Zijlstra en met als gastvoorganger Jaap Koopmans. Van harte welkom!

Download hier alvast de liturgie.