Op weg door de woestijn

De periode van Advent, de vier weken voorafgaand aan Kerst, ontleent haar naam aan ‘Adventus Domini’, hetgeen betekent: Komst van de Heer. Het is een tijd van verwachting, van inkeer en bezinning over de toekomst van ons leven en onze wereld.

Wij zijn mensen, geroepen op weg te gaan in navolging van Christus, en die weg voelt vaak aan als een weg door de woestijn, met alle onzekerheden van de tijd en de wereld waarin wij leven. Op weg naar Kerst komen we in het Evangelieverhaal van de tweede Adventszondag de persoon van Johannes de Doper tegen. Dit was de man over wie de profeet Jesaja sprak toen hij zei: ‘Luid klinkt een stem: “In de woestijn, maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden!” ‘. Johannes als de wegbereider voor Jezus, de lang verwachte vredestichter, die ons gerechtigheid en trouw voorleeft.

We zijn op weg naar Kerst en we vieren de Martinidienst op de tweede zondag van Advent, 8 december 2019 om 11:30 uur met voorganger Ruth Peetoom en organist Henk de Vries. De viering wordt opgeluisterd met solozang door Akke Conradi. Van harte welkom!

► Download hier alvast de liturgie.