Domweg gelukkig?

Gelukkig Nieuwjaar! Dat is wat we elkaar van harte toewensen aan het begin van 2020.

Domweg gelukkig in de Dapperstraat (Foto: FaceMePLS, Wikipedia, CC-BY-2.0)

Geluk is ook een centraal thema in de eerste Martinidienst van het nieuwe jaar, op zondag 5 januari. Geïnspireerd door een bekend gedicht van J.C. Bloem hebben we deze viering als thema meegegeven: “Domweg gelukkig?”.

Nog maar net hebben we met Kerst gevierd dat het goede nieuws over de geboorte van het Christuskind als eerste aan de herders rondom Bethlehem werd bekendgemaakt. Nu, op de zondag van Epifanie, komt het vervolg van dit verhaal aan de orde. Wijzen uit het Oosten zijn op weg gegaan, daarbij een bijzonder heldere ster volgend, en op het ogenblik dat ze in Bethlehem het Christuskind aantreffen (samen met Maria en Jozef), ervaren ze een moment van intens geluk. En dan hebben ze nog niet eens de geschenken goud, wierook en mirre overhandigd, maar misschien is dat maar bijzaak. Ze delen hun vreugde bewust niet met koning Herodes. Gelukkig maar, want dat zou dit prille geluk ernstig in gevaar kunnen brengen…

Benieuwd hoe we de verbinding leggen tussen dit Evangelieverhaal uit Mattheüs 2 en het gedicht “De Dapperstraat” van Bloem? Weet je dan van harte uitgenodigd om deze Martinidienst mee te vieren. Voorganger is Hilde Boekeloo. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Het orgel wordt bespeeld door Henk de Vries. Zondag 5 januari 2020 om 11:30 uur in de Martinikerk, Groningen.

Download hier alvast de liturgie.