Kom mee en volg mij!

Om maar meteen met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: het is best spannend als je gevraagd wordt al je werk neer te leggen en gehoor te geven aan een oproep van iemand, die je (nog) niet kent, om mee te gaan op zijn missie, waarvan je ook niet weet wat dat met zich zal meebrengen. Met vreemde mannen meegaan, dat doe je niet zomaar, je kijkt wel uit zeg!

Toch is dat precies hoe de evangelist Mattheüs vertelt dat het destijds gegaan is. Jezus spreekt een paar vissers aan, gewone jonge mannen zijn het nog, en roept hen op: “Laat je vissersboten en je netten achter, en ga met mij mee. Jullie zijn vissers, maar ik kan zorgen dat jullie vissers van mensen worden, dat jullie samen met mij mensen proberen te winnen, mensen proberen ontvankelijk te maken voor de goede boodschap van Gods liefde”. Dit roepingsverhaal bepaalt het thema in de Martinidienst van aanstaande zondag, 26 januari.

Weet je van harte welkom om deze viering mee te maken. Voorganger is Evert Jan Veldman. Met muzikale medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Henk de Vries. Aanvang 11:30 uur in de Martinikerk te Groningen.

Download hier alvast de liturgie.