Ontmoeting op grote hoogte

Op de tweede zondag van de veertigdagentijd besteden we in de Martinidienst aandacht aan het evangelieverhaal over de verheerlijking op de berg. Als Jezus drie van zijn volgelingen (Petrus, Jakobus en Johannes) meeneemt een hoge berg op, zijn deze drie daar getuige van een wonderlijke ontmoeting tussen Jezus, Mozes en Elia. Een tafereel dat zich afspeelt in het helderste witte licht, en waarbij een vreugdevolle boodschap klinkt als een stem uit de hemel. Petrus wil dit moment langer kunnen vasthouden en biedt aan om drie tenten op te slaan, ook één voor Mozes en één voor Elia, maar dat lijkt nu net niet de bedoeling.

Als spiegeltekst lezen we hierbij uit het boek Exodus over die andere bekende goddelijke ontmoeting van Mozes. Mozes verblijft veertig dagen en veertig nachten op de berg Sinaï, nadat hij door God is geroepen om hem daar te ontmoeten en de twee stenen platen met daarop gegrift de tien geboden in ontvangst te nemen.

Van harte welkom in de Martinidienst op zondag 8 maart 2020 om 11:30 uur in de Groninger Martinikerk. Voorganger is Matty Metzlar. Organist is Eeuwe Zijlstra. Na afloop van de viering wordt u uitgenodigd voor een gezamenlijke lunch, waarbij we samen terugblikken op de Martinidiensten in hun nieuwe vorm van de afgelopen driekwart jaar, en ook vooruitblikken naar de toekomst. We zullen onder andere met elkaar praten over het thema van de vieringen in de weken tussen Pasen en Pinksteren.

Download hier alvast de liturgie.