Eerste advent: wachten op licht in de duisternis

Scheurde u maar de hemel open om af te dalen! (Jesaja 63:19)

Binnenkort, 29 november, is het de eerste zondag van Advent (Adventus Domini = komst van de Heer). Het is een tijd van verwachting en voorbereiding, van inkeer en bezinning over de toekomst van onze wereld. Wat en wie hebben wij te verwachten? Welk licht zal er over de duisternis van deze wereld schijnen? Hoe staan wij zelf in deze vragen: aarzelend, twijfelend, vol met voorbehoud of waakzaam en met overgave hopend en uitkijkend naar wat er komen zal? Over die vragen gaat het in de Martinidienst komende zondag. Zijn dat ook onze vragen?

Tiemo Meijlink gaat voor in deze dienst op zondag 29 november 2020 om 11:30 uur in de Groninger Martinikerk. Zang en muziek worden verzorgd door de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Henk de Vries.

Aanmeldprocedure: wil je de viering meemaken, meld je dan uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur aan via het registratieformulier. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

► Download hier alvast de liturgie.

Collecte: Ook als je de viering niet kunt bijwonen maar deze wellicht online volgt, is het toch mogelijk bij te dragen aan de collecte. Je kunt een bedrag overmaken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten“. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Voedselbank Groningen“. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.

► We hebben deze dienst live uitgezonden via het Youtube-kanaal van de Martinidiensten. Terugkijken kan via deze link. De dienst begint met inleidend orgelspel op 9 minuten vanaf het begin van de livestream. En als op enig moment deze video niet meer publiek beschikbaar is, hebben we ook nog de geluidsopname (MP3) die je hier kunt terugluisteren.