Vierde advent: kijk digitaal mee!

Het zal niemand zijn ontgaan, dat we sinds afgelopen maandagavond te maken hebben met verscherpte coronamaatregelen, oftewel een vrijwel volledige lockdown. Dit heeft tot gevolg dat we de Martinidienst van zondag 20 december, de vierde adventszondag, ook uitsluitend digitaal kunnen aanbieden.

Abonneer je dus alvast op het Youtube-kanaal Martinidiensten, zodat je a.s. zondag om 11:30 uur gemakkelijk kunt inschakelen voor de viering met voorganger Arlette Toornstra en zang en muziek door de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Eeuwe Zijlstra bespeelt het orgel. Het thema van de viering heeft te maken met de aankondiging van de geboorte van Christus, door de aartsengel Gabriël aan de jonge vrouw Maria.

► Download hier alvast de liturgie.

► Terugkijken van de livestream kan via deze link. De dienst begint met inleidend orgelspel op 15 min 36 sec vanaf het begin van de livestream, dit klinkt vrij zacht maar later in de dienst is het orgelspel beter te horen. Als op enig moment deze video niet meer publiek beschikbaar is, kan nog tot enkele weken na de dienst de geluidsopname (MP3) worden teruggeluisterd via deze link.

Collecte: Allen die deze viering online meekijken (via de livestream of achteraf), worden van harte uitgenodigd bij te dragen aan de collecte. Dat kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten“. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Ziekenhuis in Malawi“. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.