De wijde wereld in

Bronvermelding afbeelding: David Ewart (www.holytextures.com)

Op de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren gaat het in de Martinidienst over de leerlingen die door Jezus worden uitgezonden, de wijde wereld in. Dat gaat niet zonder dat daar waarschuwende woorden aan gekoppeld worden: wees erop voorbereid dat je vanuit die wereld best wel de nodige weerstand zult ondervinden! Want zoals Jezus van zichzelf zegt dat hij niet van deze wereld is, zijn de leerlingen dat ook niet, maar moeten ze wel op pad in de wereld. Immers de kerk kan niet zonder de wereld, de kerk heeft alleen maar bestaansrecht in deze wereld.

In de viering van zondag 16 mei, voor iedereen online te volgen, zal Evert Jan Veldman voorgaan. De zangpartijen worden verzorgd door Jeannette de Bock, Dorine Wijmenga en Lysbet de Vries; het orgelspel is van Henk de Vries.

► Download hier alvast de liturgie.

► We hebben deze viering op zondag 16 mei 2021 vanaf 11:30 uur live uitgezonden via het Youtube-kanaal Martinidiensten. Terugkijken van de livestream kan via deze link. Als op enig moment deze video niet meer publiek beschikbaar is, kan nog tot enkele weken na de dienst de geluidsopname (MP3) worden teruggeluisterd via deze link.

Collecte: Allen die deze viering online meekijken (via de livestream of achteraf), worden van harte uitgenodigd bij te dragen aan de collecte. Dat kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Appie’s Minimacamping”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.