Sint Martinus en het penningske der weduwe

Heel actueel in deze tijd van het jaar (“11 november is de dag, …”) – het verhaal over Sint Martinus (Sint Maarten, naamgever van de Martinikerk te Groningen) die de helft van zijn mantel weggeeft aan een arme bedelaar. In het Evangelie volgens Marcus gaat het over een arme weduwe die een paar muntjes in de offerkist werpt, maar in verhouding is haar bijdrage echt enorm groot. Hoeveel kun je missen, van je eigen overvloed, om ondersteuning te bieden aan wie dat nodig heeft? Dit is wat ons aan het denken zet, en waar we met elkaar aandacht aan besteden in de Martinidienst van zondag 14 november 2021 om 11:30 uur.

Voorganger in deze dienst is Jaap Koopmans. Met muzikale medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Henk de Vries.

► Download hier alvast de liturgie.

Wil je de viering bijwonen, meld je dan aan, uiterlijk zaterdagmiddag om 12:00 uur, via het registratieformulier. De contactgegevens worden niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk. De link staat ook onderaan op de pagina met corona-huisregels.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Stichting Exodus”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Aanwezigen in de kerk hebben de mogelijkheid contant bij te dragen aan de collecte, maar als je liever per bankoverschrijving bijdraagt dan kan dat uiteraard ook. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.

► Voor wie de viering niet in de kerk heeft kunnen bijwonen komt na afloop een geluidsregistratie beschikbaar, deze wordt in de loop van zondagmiddag door Bert geplaatst op Dropbox en kan dan nog tot enkele weken na de viering worden teruggeluisterd.