Jezus’ doop door Johannes

Op de eerste zondag na Epifanie, zondag 9 januari 2022, is het thema van de Martinidienst ontleend aan de verschijning van Jezus aan de Jordaan, waar hij wordt gedoopt door de ziener Johannes.

Voorganger Jaap Goorhuis heeft een aantal bijbelgedeelten in een bijzondere vertaling (uit Jesaja, 1 Korinthiërs en Mattheüs) geselecteerd en zal deze van een passende uitleg voorzien.

Met medewerking van een gelegenheidstrio (Jeannette de Bock, Lysbet de Vries en Dorine Wijmenga) die de zangpartijen verzorgen, begeleid op orgel of piano door Eeuwe Zijlstra.

► Download hier alvast de liturgie.

► Vanwege de lockdown kun je de dienst niet persoonlijk bijwonen maar alleen online meevieren. Volg de livestream zondag om 11:30 uur of bekijk de dienst op een later moment via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente. Achteraf terugkijken kan ook op Youtube, daar staat een kopie van de Kerkdienst-gemist uitzending.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Wereld Natuur Fonds”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.