Over de bruiloft in Kana

Op de tweede zondag na Epifanie (“verschijning van Christus in de wereld”), en juist in een periode waarin helaas nog steeds vanwege de coronapandemie grootschalige (familie-)bijeenkomsten ondenkbaar zijn, is het thema van de Martinidienst ontleend aan het verhaal over de bruiloft in de Galilese plaats Kana, uit het Evangelie van Johannes. Wanneer de bruiloftswijn dreigt op te raken vraagt Jezus een aantal vaten te vullen met water. Tot ieders verbazing blijkt dit de beste wijn te zijn geworden die de bruiloftsgasten ooit hebben geproefd.

Een viering op zondag 16 januari om 11:30 uur met voorganger Heleen Maat, organist Henk de Vries en een kleine delegatie vanuit de Cantores Sancti Martini om de zangpartijen te verzorgen, onder leiding van Leo van Noppen.

► Download hier alvast de liturgie.

► Vanwege de lockdown kun je de dienst niet persoonlijk bijwonen maar alleen online meevieren. Volg de livestream zondag om 11:30 uur of bekijk de dienst op een later moment via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: STOOT”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.