Dicht op de huid

In het begin van de coronapandemie ontstond al snel het begrip ‘huidhonger’. Dit woord heeft de tweede plaats bereikt bij de verkiezing van het Woord van het Jaar 2020 van het Genootschap Onze Taal.

“Dicht op de huid” is als thema gekozen voor de Martinidienst van zondag 23 januari 2021 om 11:30 uur. Het thema zal tijdens de viering nader worden toegelicht. We lezen hierbij uit het Evangelie van Lucas over de genezing van tien mensen die aan een huidziekte leden en daardoor als onreine mensen uit de samenleving verstoten waren.

Voorganger in deze viering is Gerrit Olsman. Zang en muziek wordt verzorgd door een gelegenheidskwartet (Martin de Bruijn, Maarten van Damme, Stineke Haas en Joop Hoexum) onder begeleiding van Jan de Roos die de vleugel bespeelt.

► Download hier alvast de liturgie.

► Vanwege de lockdown kun je de dienst niet persoonlijk bijwonen maar alleen online meevieren. Volg de livestream zondag om 11:30 uur of bekijk de dienst op een later moment via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente.

Collecte: Iedereen kan bijdragen aan de collecte door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Appie’s Minimacamping”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan bij voorkeur met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Bedankt voor je gift! Meer over giften en fiscale aftrekbaarheid, zie de giftenpagina.