Met de blik gericht op de toekomst

Zondag 4 september 2022 om 11:30 uur beginnen we weer met een nieuw seizoen Martinidiensten. In deze eerste viering na de zomervakantie zal Marga Baas voorgaan, en is er zang en muziek verzorgd door de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen en organist Jan de Roos.

Wat is er nodig voor een goede levenshouding, een goed leven gericht op de toekomst in harmonie met de van oudsher overgeleverde leefregels, de geboden van God? Tegen het einde van de veertig jaar durende doortocht door de woestijn, van Egypte naar het Beloofde Land, spreekt Mozes als leider zijn volk nog eens uitgebreid toe; we lezen het in Deuteronomium 30. Keer God niet de rug toe maar kies voor de toekomst, voor het leven, ook voor het leven van je nakomelingen. Ook Jezus heeft volgens Lucas 14 een duidelijke boodschap: om Hem te volgen, Zijn leerling te kunnen zijn, moet je ook het oude kunnen loslaten: oude gewoontes, familiebanden, bezittingen… Een leven gericht op de toekomst en tegelijk stug blijven vasthouden aan het verleden, dat gaat niet samen.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Salmagundi”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk, direct na afloop van de viering bij de uitgang.

Zoals eerder ook al aangekondigd via de nieuwsbrief, willen we na afloop samen lunchen en ondertussen met elkaar bijpraten over de afgelopen vakantieperiode. De lunch is ‘American Style’: iedereen neemt iets te eten mee (qua hoeveelheid genoeg voor één persoon) en we delen met elkaar wat we op deze manier bijeen hebben gebracht. Wees welkom op zondag 4 september!