Op weg met z’n tweeën

In het Evangeliefragment van komende zondag, uit Marcus 6, stuurt Jezus zijn twaalf apostelen in tweetallen op weg, met de opdracht om mensen tot inkeer te laten komen, zieken te genezen en demonen uit te drijven. Om te leren te vertrouwen op de mensen bij wie ze te gast zullen zijn, dat ze goed door hen ontvangen zullen worden, moeten ze op pad met niet veel meer dan een stok in de hand en sandalen aan de voeten. Geen extra geld, kleding of eten meenemen. En ben je ergens niet welkom, schud het stof van je voeten en ga weer op weg.

Dit Bijbelgedeelte komt aan de orde in de Martinidienst op zondag 11 september om 11:30 uur, met voorganger Jasja Nottelman en organist Eeuwe Zijlstra. Wij willen je van harte verwelkomen in deze viering in de Martinikerk in Groningen.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Vluchtelingenwerk”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk, direct na afloop van de viering bij de uitgang.