De oogst is groot, maar…

Wie mocht denken dat personeelstekorten in tal van sectoren typerend is voor het jaar 2022, die zou het wel eens mis kunnen hebben. Ook in Bijbelse tijden komen we al deze uitspraak van Jezus tegen: “De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders”.

Twee weken geleden was het Evangeliegedeelte uit Marcus 6 over de uitzending van de twaalf apostelen, twee aan twee, al aan de orde. Komende zondag zou je kunnen zien als het vervolg daarop, maar dan het zesvoudige ervan. De uitspraak over de grote oogst en de weinige arbeiders, in Lucas 10, is voor Jezus de opmaat voor de uitzending van nog tweeënzeventig anderen, ook ditmaal in tweetallen met de opdracht om eropuit te trekken, het Evangeliewoord bekend te maken, zieken te genezen en demonen uit te drijven. En ook nu met de uitdrukkelijke instructies geen geld, geen reistas en dergelijke mee te nemen, maar te vertrouwen op de gastvrijheid en het aangeboden eten van de mensen bij wie ze welkom zijn.

Voorganger in de Martinidienst van zondag 25 september om 11:30 uur is Berend Borger. Met medewerking van de Cantores Sancti Martini onder leiding van Leo van Noppen. Organist: Henk de Vries.

► Download hier alvast de liturgie.

► De viering wordt zondagochtend vanaf 11:30 uur live gestreamd via het Kerkdienst-gemist kanaal van de Protestantse Wijkgemeente, en ook na afloop kun je de dienst daar terugkijken.

Wil je bijdragen aan de Collecte? Dat kan, bij voorkeur per bankoverschrijving. Maak een bedrag over op rekening NL27 RABO 0136784798 t.n.v. Stichting GSp, onder vermelding van “instandhouding Martinidiensten”. Of op hetzelfde rekeningnummer, onder vermelding van “diaconale collecte: Ziekenhuis/Summer school Malawi”. Wil je aan beide collectes bijdragen, doe dat dan met twee aparte overboekingen, elk met de juiste betalingsomschrijving. Maar ook met contant geld bijdragen is mogelijk, direct na afloop van de viering bij de uitgang.